Úvod » Ořechy a oříšky » RAW Mandle Španělsko 1kg


        

RAW Mandle Španělsko 1kg

Ořechy a oříšky

img

 

Číslo produktu: 11020
Cena bez DPH: 295,0 Kč (11,2 Eur)
Cena s DPH (15 %):
339,3 Kč (12,9 Eur)

do košíku:
  ks  

Mandle RAW se slupkou 1kg

Složení: mandle tepelně neupravené natural

Země původu: Španělsko

*RAW PRODUKT – surovina byla zpracována do teploty 42°C, živá strava.


Mandle RAW jsou ořechy původem ze Španělska. Narozdíl od Mandlí ze Spojených státu 
(přibližně 80% světové produkce) nejsou před dlouhou cestou do Evropy fumigovány (tz. očišťování vzduchu teplou párou před škůdci - mandle pak po určitou dobu podléhají tepelné úpravě).

BENEFITY MANDLÍ

Mandle jsou původně z Íránu, Saúdské Arábie, Libanonu, Turecka, Sýrie, Jordánska a Izraele. Tyto vysoce výživné plody jsou bohatým zdrojem vitaminu E, vápníku, fosforu, železa a hořčíku. Obsahují také zinek, selen, měď a niacin. Ve srovnání se všemi ostatními ořechy jsou mandle nejvíce nabyté živinami a jinými prospěšnými komponenty.

Jak sladké, tak i hořké mandle jsou snadno dostupné. Obvykle sladké mandle jsou jedlé, zatímco hořké mandle se používají k výrobě mandlového oleje, který se používá k zajímavému dochucení pokrmů. Mandle konzumujeme obvykle syrové, ale dají se využít také jako přísady do salátů a dalších pokrmů. Mandlové mléko je také vynikající nápoj, a alternativa k méně výživnému kravskému mléku.
Mandle doporučujeme jíst přímo, nejlépe na lačný žaludek, čímž zvýšíme a urychlíme vstřebávání živin. Můžete je namočit přes noc do vody, díky čemuž do rána změknou a budou lépe stravitelné. Rozdrcené mandle jsou vhodné jako zajímavá ozdoba pro řadu jídel.

Zdravotní přínosy mandlí jsou rozsáhlé, často jsou používány jako zdravá varianta pro úlevu od zácpy, respirační poruch, kašle, srdečních poruch, anémie, impotence a diabetu. Pomáhá také udržovat zdravé vlasy, pokožku (např. napomáhá v léčbě lupénky), a v zubní péči.


DOBRÉ PRO MOZEK: Mandle jsou zdrojem mnoha živin, které pomáhají v rozvoji a zdraví lidského mozku. Jsou považovány za základní potravinu pro rostoucí děti. Mandle také obsahují dvě důležité mozkové živiny, riboflavin a L-karnitin, u kterých bylo prokázáno, že zvyšují mozkové aktivity, což vede ke vzniku nervových drah a ke snížení výskytu  Alzheimerovy choroby.

DENNÍ DOPORUČENÉ DÁVKOVÁNÍ PRO DĚTI: každé ráno dva až tři kusy přes noc namočených mandlí. Při výskytu alergie můžete odstranit slupku, jelikož většina potřebných živin se nachází v jádru.

SNÍŽENÍ CHOLESTEROLU: Pravidelná konzumace mandlí pomáhá zvýšit úroveň vysoké hustoty lipoproteinů (HDL) a snižují hladinu lipoproteinů s nízkou hustotou (LDL). Tato rovnováha je životně důležitý pro zdravou hladinu cholesterolu.

ZDRAVÍ KOSTÍ: Mandle jsou cenným zdrojem mnoha vitamínů a minerálů, zejména fosforu. Fosfor má značný vliv na pevnost a kvalitu kostí a zubů, a zároveň zabraňuje vzniku chorob souvisejících se stárnutím, jako je osteoporóza.

PROSPĚŠNOST PRO SRDCE: Mono-nenasycené tuky, bílkoviny a draslík obsažený v mandlích jsou nástrojem zdraví srdce. Vitamin E je účinný antioxidant a také snižuje riziko srdečních chorob, zatímco přítomnost hořčíku v mandlích může zabránit infarktu. Mandle pomáhají redukovat přítomnost a vliv C-reaktivního proteinu, který může způsobovat zánět tepen. Mandle jsou také výborným zdrojem kyseliny listové. Z tohoto důvodu pomáhají snižovat hladinu homocysteinu, který způsobuje nahromadění mastného plakum v tepnách. Dále flavonoidy spolu s vitamínem E tvoří silný štít proti poškození stěny artérií.

IMUNITNÍ SYSTÉM: Vaše tělo má mnoho složek, které se podílejí na celkovém zdraví organismu. Vitamín E je silným antioxidantem. Ničí škodlivé volné radikály v těle a eliminuje je. Také ovlivňuje vznik rakoviny a srdečních onemocnění. Výzkum skutečně prokázal, že lidé, kteří jedí vysoké hladiny vitaminu E, jsou o 30-40% odolnější vůči onemocnění srdce.

PÉČE O PLEŤ: Výhody mandlí, co se týká zdraví pokožky, jsou dobře známé. Masáže mandlovými oleji se doporučují pro novorozence. Mandlové mléko se přidává do některým mýdel.


PROTI ZÁŇETU: Mnoho lidí si myslí, že slovo "tuk" se rozumí něco negativního, ale ve skutečnosti jsou některé mastné kyseliny nezbytné, mohou být velmi prospěšné pro celkové zdraví. Tělo nemůže vytvářet své vlastní mastné kyseliny, což je důvodem, proč je je nutné je získávat z potravinových zdrojů. Mandle obsahují dvě velmi důležité mastné kyseliny, linolovou a linolenovou, které mimo jiné pomáhají snižovat hladinu "špatného" cholesterolu (LDL cholesterol), a  podporují zdravou pokožku a vlasy.


REGULACE KREVNÍHO TLAKU: Draslík v mandlích pomáhá korigovat krevní tlak, a díky tomu, že mandle obsahují nízké množství sodíku, to vše přispívá ke kontrole kolísání krevního tlaku.

ZVÝŠENÍ ENERGIE: Přítomnost manganu, mědi a riboflavinu v mandlích přispívá ke zvýšení energie a rychlosti metabolismu. Jste-li na cestách, může hrstka mandlí přes den vyplnit potřebnou denní dávku tuků a příjem energie.

PREVENCE RAKOVINY: Mandle dokážou zlepšit pohyb potravin přes tlusté střevo, čímž se zabrání hromadění a následnému vzniku rakoviny tlustého střeva. National Cancer Center dělal rozsáhlý výzkum na souvislost mezi stravou s vysokým obsahem vlákniny a sníženým rizikem rakoviny tlustého střeva.

PROTI CUKROVCE: Mandle také mohou pomoci snížit reakční vzestup hladiny glukózy a inzulínu po jídle. Tato modulace nabízí ochranu před nebezpečnými skoky hladiny cukru v krvi, kterými diabetici často trpí po velkém jídle, nebo po jídle s nečekaně vysokou hladinou cukru. Mandle pomáhají regulovat abrosption a zpracování glukózy, čímž je celý proces mnohem hladší, a tím i bezpečnější.

V TĚHOTENSTVÍ: Mandle obsahují kyselinu listovou, která pomáhá snížit výskyt vrozených vad u novorozenců. To také stimuluje zdravý růst buněk a tvorbu tkáně.

ÚBYTEK HMOTNOSTI: Neslazená mandlové mléko lze použít, pokud se snažíte zhubnout. Mono-nenasycené tuky obsažené v mandlích potlačují chuti k jídlu a brání přejídání. Vláknina v mandlích také přispívá k pocitu plnosti, i přes malé množství. Studie ukázaly, že u lidí, kteří pravidelně konzumují mandle (alespoň dvakrát týdně), je daleko více pravděpodobné, že zůstanou na jejich ideální váze, než ti, kteří jen zřídka nebo nikdy nekonzumují mandle.

PREVENCE ZÁCPY: Mandle jsou bohaté na vlákninu, a stejně jako většina ostatních potravin bohatých na vlákninu, mandle pomáhají předcházet zácpě. Je však rovněž důležité pít značné množství vody. Pro vaše zdravé trávení a pravidelné střevní pohyby stačí konzumovat 4 až 5 mandlí denně.




NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

N2ZlODY